SweepBank kokemuksia: tutustu palveluun ennen luottokortin hakemista

SweepBank on mobiilipankki, joka tarjoaa paitsi kätevät pankkipalvelut suoraan mobiilisovelluksen kautta myös luottokortin, jossa on matalat kulut, ja säästötilin kilpailukykyisellä korolla.

5/5

Lainasumma:

1 – 8000 €

Laina-aika:

1 – 120 kk

Luoton korko:

0 – 19,90 %

Ikävaatimus:

20v

Mikä yritys toimi SweepBankin taustalla?

SweepBankin taustalta löytyy Multitude Bank p.l.c, eli entinen Ferratum Bank p.l.c.

Multitude Bank p.l.c. on Ferratumin Maltalle rekisteröity tytäryhtiö. Se on julkinen osakeyhtiö, jolla on Malta Financial Services Authorityn lisenssi.

SweepBankin takana on siis entinen Ferratum Bank, joka taas on osa Multitude ryhmää. Konserni on iso tekijä alalla, ja sillä on yli 20 miljoonaa asiakasta yli 20 eri maassa.

Vaikka Ferratum on nykyään rekisteröity Maltalle, se on alunperin suomalainen yritys, jonka toiminta alkoi kotimaassa vuonna 2005.

SweepBank - luottokortilla luottoa jopa 8000 € asti

SweepBankilta voi hakea virtuaalista luottokorttia (SweepBank Mastercard), jonka maksimi limiitti on 8000€. Luoton määrä määräytyy kuitenkin hakijan maksukyvyn mukaan, joten näin korkeaa luottorajaa ei myönnetä kaikille hakijoille.

Kortissa ei ole vuosimaksua, mutta sen nimelliskorko on melko korkea 19,90%. Toisaalta kortilla tehdyillä maksuilla on 60 päivän koroton maksuaika, joten sitä voi käyttää oman talouden joustona korotta, jos luoton maksaa takaisin korottoman maksuajan puitteissa.

Luottokorttia ei kuitenkaan kannata käyttää, jos siihen ei ole tarvetta.

SweepBankin luottokortti lyhyesti:

Luottokortti on virtuaalinen, joten sen saa käyttöönsä heti kun hakemus on hyväksytty.

SweepBank tarjoaa myös käyttö- ja säästötilejä, joille maksettava korko on 0,20%. Vaikka kyseessä on säästötili, rahat on silti mahdollista nostaa milloin tahansa.

Lisäksi säästötilille on mahdollista tehdä myös määräaikaistalletus, jolle maksettava korko on tällä hetkellä 0,40%. Määräajan jälkeen sekä talletussumma, että sen korot maksetaan takaisin tallettajalle.

Kuka voi saada SweepBank luottokortin?

SweepBankin luottokorttia ei myönnetä kenelle tahansa hakijalle. Muiden rahoituslaitosten tavoin myös SweepBank on asettanut vähimmäisvaatimuksia lainanhakijoille:

Nämä ovat ainoastaan vähimmäisvaatimukset, joita kortin hakijalta edellytetään. Lisäksi SweepBank arvioi hakijan luottokelpoisuuden hakemuksen perusteella ja päättää vasta sitten voidaanko luottokortti myöntää.

Näin luottokortin hakeminen SweepBankilta onnistuu

SweepBankin luottokorttia haetaan SweepBank-sovelluksen avulla. Hakemuksen tekemiseen ei mene kuin muutama minuutti ja luottotietojen tarkistuksen jälkeen oman luottorajan saa tietää heti.

Täytettyäsi hakemukseen omat henkilö- ja yhteystietosi, sekä tarvittavat tiedot muun muassa kuukausittaisista tuloista ja olemassa olevista veloista, saat päätöksen hakemuksen hyväksymisestä välittömästi.

Kun luottokortti on myönnetty, sen saa käyttöönsä heti. Kortti toimii kuitenkin tällä hetkellä ainoastaan IOS-laitteilla, eli sen hakijalla tulee olla Apple puhelin. Androidilla sovellus ei valitettavasti vielä toimi. Luottokortin käyttäminen onnistuu esimerkiksi ApplePayn kautta.

Fyysistä luottokorttia SweepBank ei vielä tarjoa, mutta luottokortilta voi nostaa rahaa omalle tililleen ja maksuja voi tehdä sen kautta.

Mikä on SweepBankin luottokortin korko?

SweepBankin luottokortissa on melko korkea 19,90% korko, mutta toisaalta 60 päivän koroton maksuaika. Tällä korolla korttia kannattaa kuitenkin käyttää enimmäkseen silloin, jos tehdyt maksut on maksettavissa pois tuon maksuajan sisällä. Käyttötilin IBAN-numero on maltalainen, mutta tilisiirrot toimivat normaalisti eikä niistä aiheudu tilin haltijalle lisäkuluja.

SweepBankin korttiin liittyvät palvelumaksut ovat kohtuulliset ja selkeästi ilmaistu. Kortin käyttäminen on käytännössä ilmaista poislukien muutamat palvelut, kuten paperinen laskutus ja käteisnostot muissa valuutoissa kuin euroissa. Euroissa tehtäviä käteisnostoja voi tehdä ilmaiseksi 4 kertaa kuukaudessa.

Jos haluaa pidempiaikaista lainaa, löytyy siihen kuitenkin edullisempia vaihtoehtoja. Voit vertailla joustoluottoja ja lainoja helposti sivustollamme löytääksesi halvimman lainan.

Luottokortin kuukausimaksu

0 €

Luottoraja korkeintaan

8 000€

Koroton maksuaika

60 päivää

Ikäraja

20 vuotta

Nimelliskorko korottoman maksuajan jälkeen

19,9%

Maksaminen euroissa

0%

Maksaminen muussa valuutassa

1,75%:n lisä

Käteisnosto

2%:n lisä

SweepBank säästötili

SweepBankin tuotteisiin kuuluu myös kaksi erilaista säästötiliä sekä käyttötili. Kaikille tileille tehdyistä talletuksista maksetaan korkoa

SweepBank tarjoaa luottokortin lisäksi asiakkailleen myös käyttö- ja säästötilejä, joille maksettava korko on 0,20%. Vaikka kyseessä on säästötili, rahat on silti mahdollista nostaa milloin tahansa.

Lisäksi on mahdollista tehdä myös määräaikaistalletus, jolle maksettava korko on 0,40%. Määräajan jälkeen sekä talletussumma että sen korot maksetaan takaisin tallettajalle.

Säästötilin osalta SweepBank tarjoaa:

Asiakkaiden kokemuksia SweepBankista

Vaikka SweepBank on ollut alan toimijana vasta vuodesta 2021, on siitä ehtinyt kertyä kokemuksia jo yli 100 000 suomalaiselle. Varmasti pitkälti siksi, että pankilla on ollut useita eri markkinointikampanjoita uusien asiakkaiden hankkimiseksi.

Asiakkaiden kokemusten perusteella mobiilipankki on helppokäyttöinen ja kätevä. Toisaalta monet luottokorttia käyttävät haluaisivat fyysisen kortin, mikä SweepBankin mukaan julkaistaankin tulevaisuudessa. Virtuaalisen luottokortin etuna on kuitenkin se, että sen saa heti käyttöönsä toisin kuin perinteisen fyysisen kortin.

SweepBank luottokortin korko on kuitenkin melko korkea, mikä luottokortin hakijan kannattaa tiedostaa jo korttia hakiessaan.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

SweepBankin asiakaspalvelu toimii suomeksi ja se on helposti tavoitettavissa. Lisäksi neuvontaa kehutaan ammattimaiseksi ja ystävälliseksi.

Kritiikkiä asiakaspalvelu saa kuitenkin siitä, että siihen saa yhteyden ainoastaan sähköpostilla ja sovelluksesta löytyvän lomakkeen avulla. Toisaalta viestiin vastataan aina nopeasti.

Postiosoite:
ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027 Malta

Sähköposti:
help.fiz@sweepbank.com

Usein kysyttyjä kysymyksiä

SweepBank perii käyttötilille tehtävistä rahansiirroista 2% kertamaksun.
Tällä hetkellä SweepBank tarjoaa ainoastaan pankkisovelluksen kautta toimivia digitaalisia luottokortteja. Palvelun sivuilla kuitenkin kerrotaan, että myöhemmin tarjolle tulee myös fyysinen kortti.
SweepBankin luottokortilla voi maksaa kaikissa kaupoissa, joissa lähimaksaminen on mahdollista, sekä kaikissa verkkokaupoissa, jotka hyväksyvät maksutapana ApplePayn. Lisäksi käteistä voi käyttää kaikissa automaateissa, joissa on NFC-vaihtoehto.
Ei, SweepBank ei ole huijaus vaan luotettava mobiilipankki, jonka taustalla toimii Multitude Group, joka on myös Ferratum Bankin omistaja.

SweepBank on mobiilipankki, jonka palveluita käytetään älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Pankilla ei ole toimipistettä, mutta asiakaspalvelu palvelee suomeksi sähköpostin välityksellä.