Edullisin joustoluotto - Katso halvin korko ja säästä!

Suomen lainamarkkinoilla on tarjolla runsaasti erilaisia lainatuotteita. Yksi suosituimmista ja joustavimmista lainamuodoista on joustoluotto.

Mutta millainen onkaan edullisin joustoluotto? Tällä sivulla esittelemme halvimmat joustoluotot ja jaamme käytännön vinkkejä halvimman koron löytämiseen.

Katso halvin joustoluotto vertailusta

Lainapalvelu

Määrä / aika / korko:

1 - 8000 €
1 - 120 kk
0 - 19,9 %

1 - 4000 €
3 - 54 kk
9,50 - 13,95 %

100 - 2000 €

1 - 3 vuotta 

19,9 %

300 – 2000 €
1 – 7,5 vuotta
21,3 – 29,5 %

Millainen on halvin joustoluotto? Katso ominaisuudet

Edullisin joustoluotto netistä

Edullisin joustoluotto ei ole ainoastaan matalimman koron luotto, vaan kokonaiskustannuksiltaan edullisin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että joustoluotolla ei ole piilokuluja, kuten avausmaksuja tai kuukausittaisia tilinhoitopalkkioita.

Lisäksi halvimman joustoluoton tulee olla joustava, jotta voit nostaa luottoa tarpeesi mukaan ja maksaa velan takaisin omaan tahtiisi. Tällainen on paras joustoluotto pähkinänkuoressa:

  • Edullinen korko
  • Joustava takaisinmaksu
  • Riittävä luottoraja
  • Ei nosto- tai piilomaksuja

Näin löytyy edullisin joustoluotto - 3 helppoa vaihetta

  1. Vertaile eri lainantarjoajia ja joustoluottoja.
  2. Tarkista lainaehdot huolellisesti: varmista, että ymmärrät kaikki lainan kustannukset.
  3. Tutustu lainantarjoajien arvosteluihin: muiden kokemukset voivat olla avuksi päätöksenteossa.
  4. Valitse halvin joustoluotto!

Tarkista laina-aika ja todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari, joka kertoo joustoluoton todelliset kustannukset vuositasolla. Muista kuitenkin että laina-ajan pituus vaikuttaa myös luoton kokonaiskustannuksiin: mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat korkoa. Siksi todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa vertailla myös lainojen takaisinmaksuaikoja.

Ferratum Joustava - edullinen joustoluotto ilman vakuuksia

Ferratum Joustava on hyvä esimerkki edullisesta joustoluotosta. Se ei vaadi vakuuksia tai takaajia, ja sen korko on kilpailukykyinen. Ferratum Joustavan avulla voit nostaa luottoa juuri silloin, kun sitä tarvitset, 4000 euron luottorajan puitteissa.

Kuka voi saada joustoluottoa?

Joustoluoton saamisen edellytyksenä on usein vakituinen työpaikka, riittävän suuret tulot ja puhtaat luottotiedot. Ikäraja vaihtelee yleensä 20-23 vuoden välillä riippuen lainantarjoajasta. Joustoluottoa ei voi saada ilman luottotietoja eikä pääsääntöisesti myöskään työttömänä.

Miten joustoluotto eroaa muista lainoista?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainatuote, joka mahdollistaa luoton nostamisen tarpeen mukaan, milloin ja missä tahansa. Sen vuosikorko on usein korkeampi kuin esimerkiksi asuntolainalla, mutta matalampi kuin pikavipillä.

 Tyypillisesti joustoluotto on myös pankkilainaa tai kulutusluottoa pienempi laina, vaikka poikkeuksiakin on olemassa.

Millaiseen tarkoitukseen joustoluotto sopii parhaiten?

Joustoluotto sopii parhaiten odottamattomiin menoihin, kuten auton korjauskuluihin tai terveydenhuollon kuluihin. Se on myös hyvä ratkaisu, jos tarvitset rahoitusta suurempaan hankintaan, kuten remonttiin tai lomamatkaan. 

Joustoluotto ei kuitenkaan sovellu esimerkiksi auton tai uuden asunnon hankintaan, sillä se on suuruudeltaan pankkilainaa pienempi ja sen takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi.

Kilpailuttamalla joustoluotot löydät halvimman lainan

Joustoluottojen kilpailuttaminen on tärkeää, koska lainaehdot ja korot vaihtelevat merkittävästi eri lainantarjoajien välillä. Vertailemalla eri vaihtoehtoja löydät parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan joustoluoton ja säästät jopa satoja euroja lainakuluissa.

Usein kysytyt kysymykset

Ei, luottotiedot ovat yleensä välttämättömät joustoluoton saamiseksi. Luottotiedot kertovat lainanantajalle maksukykysi ja mahdollisen riskin lainan takaisinmaksussa. Suomen lain mukaan rahoitusyhtiöt eivät myöskään voi myöntää lainaa hakijoille, joilla ei ole luottotietoja.

Joustoluoton korko määräytyy usein lainasumman, laina-ajan ja hakijan luottokelpoisuuden perusteella. Mitä suurempi luottoriski hakija on, sitä korkeampi on todennäköisesti korko.

Todellinen vuosikorko on prosenttiluku, joka kertoo kaikki lainan kustannukset vuositasolla. Se sisältää sekä lainan nimelliskoron että muut mahdolliset lainanhoitokustannukset, kuten avausmaksun ja tilinhoitopalkkion. Todellinen vuosikorko onkin tärkein mittari, kun vertaillaan eri lainojen kustannuksia.

Ei, joustoluotto on usein suurempi ja sen laina-aika on pidempi kuin pikavipillä. Lisäksi joustoluotto on luonteeltaan joustavampi, sillä luottoa voi nostaa tarpeen mukaan luottolimiitin puitteissa, toisin kuin pikavippi, joka nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin sovitussa ajassa.

Kyllä, useimmat lainantarjoajat sallivat lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ilman lisäkuluja. Ennenaikainen takaisinmaksu voi olla hyvä tapa säästää koroissa, sillä korko lasketaan yleensä jäljellä olevan pääoman mukaan. Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa aina erikseen omalta lainanantajaltasi.