Kertaluotto

Yllättävät suuret kulut tai postiluukusta tipahtelevat laskut saattavat saada itse kunkin sykkeen koholle. Kulujen kasaantuessa tai suuremman investoinnin edessä kertaluotto voi olla hyvä ratkaisu.

Kerralla tilille maksettava vakuudeton kertaluotto sopii niin pienten kuin suurempien kulujen kattamiseen, kuten auton huoltoon, remonttiin, häiden maksamiseen tai lomamatkaan.

Vakuudetonta kertaluottoa voi hakea nopeasti netistä ilmaisella hakemuksella. Vertailemalla lainatarjouksia voit löytää juuri omaan tarpeeseesi sopivan lainatyypin ja ratkaisun.

Vertaa kaikki kertaluotot

Lainapalvelu

Määrä / aika / korko:

1 - 4000 €
3 - 54 kk
8.50 - 19 %

50 - 2000 €
1 - 12 kk
0 - 19 %

1 - 8000 €
1 - 120 kk
0 - 19 %

1 - 15 000 €
1 - 12 kk
19 %

100 - 2000 €

1 - 3 vuotta 

19 %

Mitä kertaluotto tarkoittaa?

Kertaluotto maksetaan kerralla tilille

Kertaluotto on nimensä mukaisesti kertaluontoinen laina, joka maksetaan kerralla tilille ja joka voi olla summaltaan muutamista satasista jopa 70 000 euroon saakka. Netin kautta haettava kertaluotto on vakuudeton laina, jonka käyttökohteen lainanhakija saa päättää aina itse.

Kertaluottotuotteita on olemassa erilaisia: niihin kuuluvat muun muassa pikalainat, täsmälainat, kulutusluotot, joustoluotot, yhdistelylainat, autolainat, venelainat ja lomalainat sekä muut kertaluontoisesti tilille maksettavat lainat.

Maksuaika kertaluotolle on lainatyypistä ja lainantarjoajasta riippuen enintään 15 tai 20 vuotta. Pikalaina maksetaan takaisin tyypillisesti jo muutaman kuukauden sisällä, kun taas kulutusluotolle laina-aikaa voi hakea 1-20 vuotta.

Hakijan kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pidempi laina-aika on, sen kalliimmaksi laina tulee pitkällä juoksulla.

Kertaluoton korko on aina henkilökohtainen, mutta alhaisimmillaan se voi olla 4,2 % ja maksimissaan 20 % viimeisimmän korkokattolain mukaan. Alhaisimman koron saamiseksi hakijan kannattaa kilpailuttaa lainat ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Hae kertaluottoa netistä - 4 helppoa vaihetta

Kertaluottoa voi hakea nopeasti netistä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella ja parhaimmillaan koko lainaprosessin voi saattaa loppuun saman päivän aikana. Kertalainaa hakiessa on tärkeä muistaa vertailla lainatarjouksia edullisimman lainan löytämiseksi.

Ensimmäinen vaihe kertaluoton hakemisessa on valita haluamansa lainasumma ja -aika. Summa kannattaa suunnitella sellaiseksi, että se kattaa tarvittavat kulut, mutta ei kuitenkaan rasita omaa budjettia liikaa.

Laina-ajan valinnassa kannattaa huomioida se, että lyhyempi laina-aika tarkoittaa usein suurempaa kuukausikulua, mutta edullisempaa lainaa.

Seuraavaksi hakija täyttää ilmaisen lainahakemuksen netissä. Kun täytät hakemuksen meidän kauttamme, saat yhdellä lainahakemuksella useita tarjouksia, joita vertailemalla sinun on helppo valita edullisin ja sopivin laina.

Kun hakemus on lähetetty ja olet vertaillut saamiasi tarjouksia, voit valita niistä sopivan.

Allekirjoita vielä lopuksi lainasopimus ja toimita tarvittavat liitteet, jotta laina voidaan maksaa tilillesi. Jos toimitat liitteet arkena päiväsaikaan, voit parhaimmillaan saada lainan tilillesi saman päivän aikana.

Näin haet vakuudetonta kertaluottoa netistä nopeasti:

  1. Valitse lainasumma ja -aika
  2. Täytä lainahakemus huolellisesti
  3. Vertaile saamiasi tarjouksia
  4. Allekirjoita lainasopimus ja toimita liitteet

Kuka voi saada kertaluoton?

Kertaluottoa voivat hakea kaikki ainakin 18 vuotta täyttäneet Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt, joilla on luottotiedot kunnossa ja säännölliset tulot. Lainantarjoajasta riippuen hakijoilta saatetaan vaatia myös korkeampaa ikää, suomalaista puhelinnumeroa ja/tai suomalaisia verkkopankkitunnuksia.

Yleensä 18-vuotiaat voivat hakea pientä kertaluottoa, mutta koska nuorilla aikuisilla ei tyypillisesti ole kovin suuria tuloja eikä heillä ole maksuhistoriaa, korkeampien lainojen saamiseksi vaaditaan 22- tai 25-vuoden ikää.

Alle olemme listanneet yleiset lainavaatimukset kertaluoton saamiseksi.

Vaatimukset ovat samat ihan jokaiselle, olit sitten työssäkäyvä, yrittäjä, opiskelija, työtön tai eläkeläinen.

Kertaluoton käyttökohteet

Lainanhakija saa vapaasti päättää kertaluoton käyttökohteet ja hän voi käyttää sen niihin asioihin, jotka vaativat eniten rahallista huomiota. Kertaluotto sopii hyvin niin pienten kuin suurten menojen kattamiseen ja se voi auttaa palauttamaan rahatilanteen raiteilleen ilman, että hakijan täytyy vetää kukkaronnyörejä tiukemmalle.

Jos haet pienlainaa tai pikalainaa, lainan käyttökohteita voivat olla esimerkiksi:

Suurempi kulutusluotto sen sijaan voi kattaa esimerkiksi seuraavia kuluja:

Rahoita äkilliset maksut ja hankinnat kertaluotolla

Kertaluotto voi auttaa kustantamaan niin pienet kuin suuret kulut aina puhelinlaskusta remonttiin tai asunnon takuuvuokran maksamiseen. Kertaluoton avulla on mahdollista jopa yhdistää edelliset pienemmät lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin säästät aikaa, rahaa ja hermoja.

Äkilliset laskut ja hankinnat voi maksaa vakuudettoman kertaluoton avulla pois ilman, että sinun täytyy laskea pennejä ja tiukentaa kukkaronnyörejä.

Kertaluottotuotteita on saatavilla eri tarpeisiin sopivaksi ja vakuudeton kertaluotto voi olla summaltaan aina parista satasesta 70 000 euroon saakka.

Ennen kertaluoton hakemista on tärkeää muistaa vertailla saatavilla olevia lainatarjouksia, jotta voit löytää edullisimman ja parhaiten itsellesi sopivan lainatarjouksen.

Usein kysyttyä kertaluotoista

Kertaluotto tarkoittaa kertaluontoisesti tilille maksettavaa vakuudetonta lainaa, joka voi olla summaltaan mitä tahansa muutaman sadan euron ja 70 000 euron väliltä.

Kertaluottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Kertaluoton korko on minimissään noin 4 % ja maksimissaan 20 %, mutta tarkka korko selviää pyytämällä lainatarjousta. Nimelliskorko on aina henkilökohtainen ja perustuu lainanhakijan omaan taloudelliseen tilanteeseen ja maksuhistoriaan.

Kertaluotto on kerralla tilille maksettava laina, jota lyhennetään kuukausittain siihen saakka, että laina on maksettu takaisin korkoineen ja kuluineen. Joustoluotto on puolestaan luottolimiitti, jonka puitteissa asiakas voi tehdä nostoja vaikka useampaan kertaan kuukaudessa.

Joustoluottoa lyhennetään vain käytetystä luottosummasta ja luottoa vapautuu käyttöön sitä mukaa, kun pääomaa on lyhennetty. Joustoluottosopimus ei pääty automaattisesti, vaan hakijan pitää sulkea tili erikseen.

Kertaluotto voidaan maksaa tilille nopeimmillaan jo samana päivänä tai viimeistään parin päivän sisällä.